Lucka 16
>

Att leva våra värderingar

16 dec 2017

För att företaget ska kunna genomsyras av våra värderingar uppmuntrar vi diskussionerna och ser gärna att de förs på allt från konferenser, lednings-, och säljmöten som runt fikabord och på personalfester.

Fem värdeord utan egenvärde


Var noga med detaljerna, så sköter helheten sig själv brukar man säga.

De vardagliga besluten som vi tar på arbetet är de som ger den samlade bilden av oss. De styr affärerna och avgör om bokslutet skrivs med svarta eller röda siffror.

I Bouvet styrs verksamheten med utgångspunkt från fem grundstenar som har sitt ursprung i norska Bouvet: Jordnära. Trovärdig. Entusiasm. Frihet. Kompetens.

Men kom ihåg att värdeord i sig ingenting är värt. Vi måste göra dem till en del av vårt DNA och en naturlig del av vårt handlingsmönster för att de ska generera värde för oss, våra kunder och för företaget.

Entusiasm


Med entusiasm menar Bouvet känslan när var och en av oss gör rätt saker och tillför oss själva, samhället och företaget något gott.

Trovärdighet


Med trovärdighet menar Bouvet att vi är tillförlitliga, ärliga och öppna i alla våra relationer, internt och externt.

Jordnära


Med jordnära menar vi att vi är enkla, handfasta, prestigelösa och realistiska som personer och i våra kundrelationer.

Frihet


Med frihet menar Bouvet självständig, snarare än oberoende. Friheten ger oss möjlighet att ta initiativ och frigöra vår kreativitet och innovationsförmåga.

Kompetens


Med kompetens menar Bouvet tillräckligt skicklig och kvalificerad. Vi adderar kompetensdelning vilket innebär att vi generöst delar med oss av vår kunskap till varandra och våra kunder.

Karin, vår HR och kulturchef berättar hur hon ser på saken:

Teman